A fájl nem törölhető: más személy vagy program használja

Ez a hibaüzenet akkor keletkezik, ha a mappában lévő mappák vagy fájlok zárolva vannak, mert azokat a Windows vagy más Windows rendszerben futó program használja. A fájl sikeres törléséhez próbálja meg követni a lépéseket.

Tipp: Próbáljon meg várni néhány percet, majd törölje újra a fájlt. Bár ez nem tipikus, néha egy program olyan fájlt használ, amely problémát okozott, ami lassítja a bezárást. Ebben az esetben a program továbbra is a törlendő fájlt használja, amely ezt a hibaüzenetet generálja.

A Windows Resource Monitor használata

  1. Nyomja meg a Windows billentyűt a billentyűzeten, írja be a resmon.exe parancsot, és nyomja meg az Enter billentyűt.
  2. A megjelenő ablakban kattintson a CPU fülre.
  3. A felső sáv harmadik oszlopában az Associated Handles címkét kell látni.
  4. Írja be annak a fájlnak a nevét, amelyet be szeretne zárni a keresési fogantyúkba, majd kattintson a nagyító ikonra.
  5. Keresse meg a fájlt használó programot .
  6. Kattintson a jobb gombbal a programra a kérdéses fájl használatával, és válassza a Folyamat befejezése lehetőséget .

Ha a fenti lépésekkel nem találja meg a fájlt, próbálkozzon a következő részben a törlés lehetőséggel.

Fájl törlése biztonságos módban

Lehetséges lehet a fájl vagy mappa törlése a Windows Safe Mode segítségével. Biztonságos módban sok Windows program nem fut, így könnyebb a fájlok és mappák törlése.

Még mindig nem tudom törölni a fájlt

Ha még mindig nem tudja törölni a kívánt fájlt vagy mappát, lehetséges, hogy a fájl vagy mappa csak olvasható. Csak olvasható formában a fájl vagy mappa lényegében írásvédett, azaz nem szerkeszthető vagy törölhető.

A fájl csak olvasható állapotának eltávolításához próbálja meg az alábbi lépéseket.

  1. Az egérrel kattintson a jobb gombbal a fájlra vagy mappára .
  2. A megnyíló menüben válassza a Tulajdonságok lehetőséget .
  3. Az Általános lapon keresse meg az Csak olvasható opciót. Ha az opció be van jelölve, jelölje be az ellenőrzést, majd kattintson az OK gombra.

Ha a Csak olvasható opció nincs bejelölve, vagy ha az opció be van jelölve, és nem tudja ellenőrizni azt, valószínűleg nem a fájl vagy mappa tulajdonosa. Ha egy másik személy a tulajdonos, akkor szüksége lesz erre a személyre a fájl vagy mappa törléséhez, vagy engedélyt kell adnia a törléshez.